Mariëlla

Ik was werkzaam als chef toen ik in 2010 de veelzijdigheid van thee ontdekte tijdens een workshop tea and foodpairing. Er werd thee van hoge kwaliteit geschonken waarvan ik tot dat moment het bestaan niet van wist. Er ging een wereld voor me open en ik werd compleet van mijn sokken geblazen door de complexe smaken en vele mogelijkheden van thee. Vooral de overeenkomst met wijn vond ik een openbaring.

Ik begon me te verdiepen in thee, om in 2012 de driejarige opleiding tot theesommelier aan de International Tea and Coffee Academy te doen, waar ik in 2015 het door de SVH erkende vakdiploma behaalde. Sindsdien werk ik fulltime met thee, zowel in theoretische zin, als op praktisch gebied. Ik geef theecursussen, -trainingen, -proeverijen, inspiratiesessies en advies, o.a. aan restaurants. Daarnaast maakte ik theereizen naar India, Japan en Taiwan, waar ik nog veel meer leerde over thee. 

 

Inmiddels ben ik een deskundig proever en specialist op het gebied van tea and food pairing, tea and chocolate pairing en tea and cheese pairing.

In november 2019 publiceerde ik een hand- en kookboek: ‘Thee, De Nuchtere Neef van Wijn’. Daarin leg ik uit wat thee is, hoezeer thee overeenkomt met wijn (op de alcohol en de zuren na) en hoe je de juiste thee kiest bij gerechten. Er staan meer dan 70 recepten in het boek, met bij bij elk recept drie theesuggesties. Het is dus niet alleen een handboek, maar ook een kookboek. Het bevat o.a. een hoofdstuk over chocola, hoe dat ontstaan is, hoe het gemaakt wordt, wat de verschillen zijn tussen single origin chocolades en de blends chocolade uit de fabriek en hoe je de juiste thee kiest bij chocolade, met heel veel voorbeelden.

Professioneel koken doe ik niet meer, want mijn werk draait nu om thee en proeven, en dat is een regelrecht feestje, telkens weer.

Bestel nu je eerste
proefbox

De eerste maand nu slechts 17.95!